onsdag 26 november 2008

15 A4-sidor blir 15 rader tillslut - mycket ordbajs?

Jag tittade på klockan nyss och upptäckte att den är tre! Tiden har bara rusat iväg idag. Men har hunnit med rätt mycket. Gick ner och solade idag vid tolv, så nu är jag lite brunare. Gjorde veckosalladen igen, det är så bra nu då de flesta grönsakerna blir dåliga på direkten. Tänkte jag skulle lägga ut receptet nu. Den är fantastisk, om man gillar rotfrukter vill säga.

Veckosallad
1/2 vitkålshuvud
2-3 morötter (beroende på storleken)
1 bit purjolök (ung. 1 decimeter)
1/2 röd paprika

Blanda ihop dessa ingredienser i en stor skål

1.25 dl olja (vilken som helst, jag använder olivolja)
1 dl äppelcidervinäger
1 msk strösocker
1 tsk salt

Koka upp detta i en kastrull och slå dem sen het över rotfrukterna. Jag brukar tillsätta svartpeppar för att få lite mer smak på salladen.
Det bästa med denna sallad är att inte nödvändigtvis behöver förvaras i kylen. Den håller ändå upp till en vecka.



Jag har hunnit skriva klart responstexten och skickat in den.
Ja, som ni vet handlar min novell "när kärleken slocknar" om kvinnomisshandel. Det är svårt att göra den riktigt äkta då man inte har någon erfarenhet av det, därför håller jag på att researcha lite. Har besökt diverse hemsidor där kvinnor lagt upp sina historier och så har jag kontaktat stockholms tingsrätt om påföljder kring kvinnomisshandel.
Det gäller att försöka bli kvinnan i historien. Har läst en hel del böcker och sett filmer om kvinnomisshandel så jag har lite material i bagaget nu iallafall.
Jag ska försöka hinna skriva lite mer innan middagen. Har pluggat fem timmar nu, känner mig väldigt.. tom på ord. Har skrivit kanske.. 15 A4-sidor men av allt detta material har jag valt ut 15 rader ungefär. Man ordbajsar helt sjukt mycket, utan att man ens vet om det.

1 kommentar:

Anonym sa...

har du läst gömda och mias hemlighet? dom är riktigt bra och det som det skrivs om har ju hänt på riktigt. Och sen finns ju mias systrar också, den handlar ju om flera kvinnor som blivit misshandlade.